Topul tărilor vorbitoare de limba germană pe care să le vizitați în afară de Germania

Spread the love

Doriți să vă testați cunoștințele de limba germană? Faceți acest lucru printr-o excursie într-una dintre aceste țări vorbitoare de limbă germană.

Germania este o țară frumoasă, cu o mare varietate de orașe vibrante și peisaje naturale, iar dacă v-ați propus să învățați limba germană, este evident un loc grozav pentru a vă exersa cunoștințele de limba germană. Dar acest articol este o încercare de a oferi opțiuni alternative de călătorie – destinații la care poate nu v-ați fi gândit atunci când planificați o călătorie în străinătate. Aceste țări vorbitoare de limbă germană se întind în Europa, Africa și America. Fiecare dintre aceste țări are propriile caracteristici care le fac atrăgătoare pentru vizitatori și fiecare dintre acestea au destui vorbitori de germană, încât veți putea găsi pe cineva cu care să exersați limba germană.

Consultați lista acestor țări vorbitoare de limbă germană și începeți să vă planificați următoarea călătorie!

Argentina

Aceste destinații sunt în ordine alfabetică, dar, ultimul loc la care probabil ne-am gândi atunci când vine vorba de țări vorbitoare de limbă germană este Argentina. În mare parte datorită imigrației din secolul al XIX-lea, America de Sud găzduiește peste 2 milioane de vorbitori de limbă germană, iar aproximativ 400.000 dintre aceștia trăiesc în Argentina. Această țară este o destinație turistică excelentă, cu o multitudine de peisaje, de la orașe pline de viață precum Buenos Aires până la Munții Anzi înzăpeziți.

Austria

Austria poate fi o alegere puțin mai evidentă. Germana este (singura) limbă oficială a Austriei, iar țara se învecinează cu Germania la sud. Aproape întreaga populație a Austriei vorbește limba germană – aproape 9 milioane de oameni, așa că puteți fi sigur că veți întâlni indicatoare în limba germană și întâlni oameni cu care să vorbiți limba germană oriunde ați merge, indiferent dacă vizitați obiectivele istorice din Viena sau schiați în Munții Alpi.

Brazilia

Cealaltă țară sud-americană cu o prezență mare de vorbitori ai limbii germane este Brazilia. De fapt, Brazilia are cei mai mulți vorbitori de germană de pe continent, aproximativ 1,5 milioane. Mulți dintre imigranții germani care s-au relocat în Brazilia s-au stabilit în Santa Catarina, în partea de sud a țării. Cunoscut pentru plajele și munții săi, acest stat ar putea fi un loc bun de început pentru a vizita Brazilia, dacă doriți să vorbiți ceva germană!

Canada

Canada poate fi unul dintre ultimele locuri în care v-ați gândi să vă exersați cunoștințele de germană, dar există o populație importantă vorbitoare de germană care trăiește în vecinătatea nordică a Statelor Unite. Canada găzduiește aproximativ 400.000 de vorbitori de limbă germană, dintre care majoritatea au emigrat acolo în anii 1900. Cei mai mulți dintre acești imigranți nemți au ajuns în Preriile Canadei, o regiune din partea de vest a țării care este alcătuită în principal din pășuni, dar care include și câteva lacuri și păduri, fiind așadar o destinație de vacanță relaxantă.

Italia

Deși nu se învecinează cu Germania, Italia nu este departe – doar câteva țări la sud. Doar aproximativ 37.000 de vorbitori de germană trăiesc în Italia, dar mulți dintre aceștia sunt concentrați în provincia autonomă Tirol de Sud, unde germana este o limbă co-oficială și este vorbită de peste 60% din populație. Tirolul de Sud, cea mai nordică regiune a Italiei, se află în Alpi și este un loc minunat de vizitat dacă vă plac activitățile în aer liber.

Namibia

Poate una dintre cele mai surprinzătoare destinații de pe această listă este Namibia, o țară frumoasă din partea de sud a Africii. Namibia a fost o colonie germană – a fost în trecut Africa de Sud-Vest germană – dar chiar și după ce Germania a fost forțată să renunțe la controlul coloniilor sale la sfârșitul Primului Război Mondial, limba germană a continuat să existe. În prezent, în Namibia sunt puțin peste 11.000 de vorbitori de limbă germană. Și cu dunele sale superbe, munții și mlaștinile, Namibia este o destinație uimitoare pentru călătorie.

Elveția

O altă alegere evidentă pentru țările vorbitoare de limbă germană din afara Germaniei este Elveția. Germana este limba oficială a marii majorități a regiunilor elvețiene (numite cantoane) și o formă de limbă germană este vorbită de aproape 65% din populația acestei țări. Aproximativ cinci milioane de oameni din Elveția vorbesc dialectul german-elvețian, iar încă 300.000 vorbesc germana standard. Deși cele două nu sunt pe deplin inteligibile reciproc, există unele asemănări de care puteți profita atunci când vizitați. Elveția este cunoscută pentru schiatul alpin incredibil și centrele sale urbane încântătoare și moderne.