5 motive pentru a invăța limba germană

Spread the love

invata limba germana

De ce să învăț limba germană, ați putea să întrebați?

Pentru început, limba germană are multe de oferit în ceea ce privește demografia pură. Este a doua cea mai vorbită limbă din Europa, deblochează perspective către a patra cea mai prosperă economie din lume și are peste 130 de milioane de vorbitori în întreaga lume.

Deși engleza este adesea folosită ca lingua franca în mediile cosmopolite, germana este una dintre cele mai frecvent utilizate limbi în afaceri și poate fi utilă dacă doriți să avansați în carieră, mai ales dacă munciți în Europa. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune limbi de învățat înainte de a călători în Europa.

Motivele pentru a vorbi această limbă provocatoare sunt atât de numeroase încât probabil am putea scrie o carte întreagă, dar ne vom limita la cinci motive (bine, poate șase).

Fără alte prelungiri, iată principalele noastre motive pentru a învăța limba germană.

De ce să învățați limba germană?

Motivul 1: Germana și engleza au același ADN lingvistic

Limba engleză este clasificată ca limbă germanică pentru că, ghiciți ce? — a evoluat din germană! Chiar dacă latina și franceza au avut o mare influență asupra limbii engleze de-a lungul secolelor, germana este încă bunica limbii engleze.

Această apropiere în arborele genealogic lingvistic înseamnă că vorbitorii de engleză au un avans foarte util pentru învățarea limbii germane. De fapt, 26% din vocabularul limbii engleze are rădăcini comune cu limba germană. Mai multe limbi luptă pentru râvnitul titlu „cea mai ușor de învățat pentru vorbitorii de engleză” și, în timp ce franceza și spaniola sunt alegeri populare, limba germană – „limba bunicilor noștri” – merită cu siguranță luată în considerare.

Motivul 2: Descoperiți o altă latură personală

Mulți cursanți de limbi străine atestă că au personalități ușor diferite în diferite limbi. Intonațiile, accentele și gesturile distincte sunt indisolubil legate de limbaj. Această adaptare necesită o acomodarea la felul în care cineva se comportă în mod natural în mediile sociale.

În germană, acest lucru înseamnă să fii direct (care este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune motive pentru a învăța limba germană dacă sunteți dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză). Acest lucru poate suna puțin intimidant, dar nu vă faceți griji! Veți observa o schimbare treptată, organică, pe măsură ce deveniți mai priceput în a vă exprima în moduri noi, iar diferitele aspecte ale personalității vor străluci.

Motivul 3: Oktoberfest este muuuult mai distractiv atunci când stăpâniți limba germană

Da, vă puteți descurca în Germania ca turist fără să vorbiți prea mult limba germană și, cu siguranță, purtând hainele tradiționale germane v-ar putea face să arătați ca fiind din Bavaria, dar fără o anumită înțelegere a limbii, nu puteți înțelege pe deplin cultura locului pe care îl vizitați. A vorbi oamenilor în limba lor și a-i întâlni la jumătatea drumului, cultural vorbind, este singura cale reală de a intra în lumea lor.

Motivul 4: “Ich bin ein Berliner”

De când JFK a imortalizat orașul în celebrul său discurs din 1963, capitala Germaniei a trecut de la tensiunile Războiului Rece la un punct cultural fierbinte. Sunteți în căutarea unei noi aventuri în carieră? Germania are una dintre cele mai puternice economii din lume, iar orașele sale mari, precum Berlin, Hamburg și Munchen atrag talente de top din întreaga lume în domeniile ingineriei, divertismentului, dezvoltării de software, publicării și artelor.

În ceea ce privește perspectivele de carieră, limba germană este pe locul trei în lume în ceea ce privește oportunitățile economice pe care le puteți debloca învățând-o. Pentru britanici sau cei ce lucrează Marea Britanie, germana este cea mai profitabilă limbă străină de știut.

Motivul 5: Fiți o persoană extrem de inteligentă

Germana este o limbă importantă în domeniile filozofiei, științei, istoriei, literaturii și artei. Oamenii care doresc să urmeze studii superioare în aceste domenii consideră adesea că limba germană este o condiție obligatorie. Chiar dacă nu vă puneți în aplicare cunoștințele de germană în activități atât de solicitante intelectual precum master sau doctorat, învățarea unei alte limbi este pur și simplu benefică pentru creier. S-a demonstrat că studiul unei a doua limbi îmbunătățește memoria, abilitățile de rezolvare a problemelor, raționamentul abstract, empatia și poate chiar amână apariția demenței! Nu există niciun motiv pentru a nu învăța o altă limbă!