banner ecl
ECL junior static

CE ESTE CERTIFICATUL ECL?

CERTIFICATUL ECL  este un document oficial emis de European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages care se obtine in baza unui examen care confirma nivelul de competenta a candidatului intr-una din urmatoarele limbi: engleza, germana, italiana, spaniola, maghiara, bulgara, romana, poloneza, rusa, ceha, slovaca.

Kinderzentrum este un Centru de Examinare Acreditat ECL –EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES A2,B1,B2,C1

DIPLOMA OBTINUTA IN URMA EXAMENULUI ESTE RECUNOSCUTA IN INTREAGA EUROPA SI AMERICA LATINA

Certificarea ECL  echivaleaza proba C la BAC in cinci limbi de circulatie europeana.

Orice persoana, de orice varsta, care cunoaste o limba straina de la un nivel mediu in sus poate sustine examenul de certificare.

Examenul ECL se organizeaza simultan in intreaga Europa, in mai multe sesiuni pe an, in functie de limba si de nivelul solicitate.

Inscrierea la examen si sustinerea acestuia se fac la Centrul Kinderzentrum.

Examenul consta intr-o proba scrisa (care testeaza gradul de intelegere a unei conversatii intre vorbitori nativi, intelegerea unui text scris, capacitatea de exprimare corecta si coerenta in scris) si o proba orala (care testeaza atat intelegerea, cat si fluenta, acuratetea si bogatia exprimarii orale). Probele sunt concepute de Consortiu si sunt unice pentru toata Europa si sunt verificate in strainatate, de comisia centrala.

Certificatul este emis de Consortiul ECL  si se inmaneaza de catre Centrul Kinderzentrum dupa 6 saptamani de la sustinerea examenului.

Date examene

Clic aici pentru programul examinarilor la limba germana ECL pentru anul 2021.